Helka

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry

Uutiset / Helkan uutiset

Juuri nyt on aika äänestää Suomen parasta kaupunginosaa 2020! Olisiko se tänä vuonna helsinkiläinen? Ehdotusaika päättyy jo maaliskuun lopussa 31.3. ja voittaja julkistetaan 13.5.2020. Äänestystä ja valintaa on aikaistettu aiemmista vuosista, jotta palkittu kaupunginosa voi hyödyntää huomionosoitusta pidempään omassa viestinnässään.

Mistä löytyy elävää kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita? Missä yhteisöllisyys on vahvaa ja toiminta kaikille avointa? Missä voi tuntea urbaanin kaupunginsykkeen ja kotikaupunginosan rakkauden roihun? Nyt saa kertoa ja kehua! Tänä vuonna kilpailun pääkriteeri on yhdessä tekeminen ja kaikki mukaan -ajattelu. Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa kaupunginosaa – omia kulmia, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia, kunhan alue on urbaani kaupunginosa. Ehdotuslomake löytyy oheisesta linkistä.

Haussa on viihtyisä ja yhteisöllinen kaupunginosa, jossa on monipuolista toimintaa, aktiivisia asukkaita ja yhteisöjä sekä kaikille avoimia tapahtumia. Hyvässä kaupunginosassa on toimintaa erilaisille ihmisille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, hyvä elää ja tehdä töitä. Avoin kansalaistoiminta – erityisesti asukkaiden, yhdistysten, yritysten ja kaupungin yhteistyö – lisäävät kotoisuutta ja hyvinvointia. Palkinnolla Suomen Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa.

Viime vuonna Vuoden kaupunginosana palkittiin Oulun särmikäs Tuira, jossa näkyy alueen monipuolisuus ja monimuotoisuus erittäin rakentavassa valossa. Vuonna 2018 palkittiin yhteisöllinen Kauklahden kaupunginosa Espoosta, vuonna 2017 voiton vei aktiivinen ja kehittyvä Helsingin Vuosaari ja vuonna 2016 kotiseuturakas Porin Reposaari.

- Kuka voi tehdä ehdotuksia? Kuka tahansa! Huom: Voit ehdottaa palkittavaksi omaa kaupunginosaasi tai mitä tahansa muuta kaupunginosaa!
- Millainen ehdotus? Perusteltu. Haetaan kaupunginosaa, jossa ihmiset ja monet eri yhdistykset toimivat aktiivisesti yhdessä, on hyvä asua ja on monipuolista toimintaa.
- Kuka palkitaan? Koko kaupunginosa.
- Kuka noutaa palkinnon? Erikseen sovittu kaupunginosaa edustava henkilö, esimkerkiksi yhdistyksen edustaja tai tunnettu paikallisaktiivi.
- Kilpailun pääkriteeri vuonna 2020: Yhdessä tekeminen ja kaikki mukaan -ajattelu. Miten yhdessä tekemisen meininki näkyy ehdottamassasi kaupunginosassa? Pääsevätkö kaikki halutessaan mukaan alueen toimintaan?

Palkinto on jaettu vuodesta 2001 lähtien. Vuonna 2014 linjattiin, että jatkossa kilpailussa palkitaan vain kaupunkimaisia/urbaaneita alueita.

2019 Tuira, Oulu
2018 Kauklahti, Espoo
2017 Vuosaari, Helsinki
2016 Reposaari, Pori
2015 Hakunila, Vantaa
2014 Pispala, Tampere
2013 Kakskerta, Turku
2012 Asevelikylä, Vaasa
2011 Häntälä, Somero
2010 Roihuvuori, Helsinki
2009 Tapanila, Helsinki
2008 Anttilanmäki, Lahti
2007 Nakertaja-Hetteenmäki, Kajaani
2006 Kontula, Helsinki
2005 Hupisaaret, Oulu
2004 Kypärämäki-Köhniö, Jyväskylä
2003 Kommila, Varkaus
2002 Käpylä, Helsinki
2001 Port Arthur, Turku

(kuva kesäisestä Helsingistä, Pirjo Tulikukka)

vuoden kaup osa haku kuvitus 2020

Helkan torstai-iltana 9.5.2019 järjestämä seminaari "Kaupunkiaktivismi tulevaisuudessa" keräsi n. 60 kiinnostunutta osallistujaa! Seminaari järjestettiin kauppakeskus REDIn Vapaakaupunki -tilassa Kalasatamassa. Seminaarissa perinteinen kaupunginosatoiminta ja uudenlaiset kaupunkiaktivismit näyttäytyivät rinta rinnan. Parhaimmissa esimerkeissä ne fuusioituvat siten, että hyödynnetään molempien toiminnan tapojen parhaimmat puolet.

Helkan puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes ja toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka toivottivat osallistujat tervetulleiksi. Seminaarin avaussanat kuultiin Artova ry:n aktiivi Christian Sannemannilta. Illan alustukset käsittelivät muutoksessa olevan kaupunginosa- ja kaupunkiaktivismin teemoja: uusia yhteisöllisyyden muotoja, kaupunkiaktivistien verkostoja ja toimintatapoja, kaupunkivihreää sekä sitä miten kaiken ikäiset ja taustaiset pääsisivät mukaan toimintaan.

Alustajina kuultiin Vapaakaupunki-tilan ja Helsinki Urban Art:in perustaja Jaakko Blombergia; Helsingin yliopiston dosentti ja kaupunkiaktivismitutkija Pasi Mäenpäätä; Sagal Hassania MakeSomeNoise - yhteisöstä; Dodo ry:n pj Tehilah Auramoa sekä KKPH! -verkoston aktiivi Riitta Korhosta. (Katso alustukset alempaa linkeistä).

Alustusten jälkeen esiintyi kaksi lavarunoilijaa Helsinki Poetry Connectionilta: Hanna Rentola ja Joonas Sojakka. Sen jälkeen nautittiin kahvia ja pientä purtavaa.

Loppuilta vietettiin moniteemaisen paneelikeskustelun merkeissä; keskustelijoina Helka ry:n pj Hanna-Kaisa Siimes, kaupunkiaktivismitutkija Pasi Mäenpää, Roihuvuori-Seuran toiminnanjohtaja Otto-Ville Mikkelä, Sompasaunaseuran vpj Matti Kinnunen sekä Helsingin kaupungin stadiluotsi Antti Sarpo.

Illan aikana kuullut alustukset (klikkaa nimeä)
Jaakko Blomberg
Pasi Mäenpää
Tehilah Auramo
Riitta Korhonen
Näiden lisäksi kuultiin Sagal Hassania MakeSomeNoise -yhteisöstä.

Tiivistelmä / muistio illan aikana kuullusta oheisen linkin kautta:
Keskustelujen_tiivistelma_9-5-2019_Helkan_seminaarista.pdf

Kiitokset kaikille esiintyjille ja osallistujille hienosta illasta!
Helka seminaari 9 5 2019 banneri

Helka ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin to 28.11.2019 Helenin Kampin Sähkötalon Energiatori-tilassa. Ilta käynnistyi kahvitarjoilulla ja samalla osallistujat saivat kommentoida luonnosta Helkan arvoista, joita hallitus on päivittämässä. Alustusosuus käynnistyi tuttuun tapaan yhteistyökumppanimme Helenin tietoiskulla ajankohtaisista energia-aiheista. Helka jakoi tilaisuudessa "Vuoden teko 2019" -tunnustuksen stadilaisia nuoria työllistävälle huippuhienolle toimintamallille nimeltä Job'd! Lue aiheesta tarkemmin oheisesta Helsingin kaupungin uutislinkistä.

Alustusosuudessa Helkan yliopistoharjoittelijat Christa Sallasmaa ja Arttu Antila esittivät yhteenvedon kesän ja syksyn 2019 aikana toteutetusta Helka-kyselystä. Kyselyn tuloksena saatiin selville mm. Helkan jäsenyhdistysten mielenkiintoiset 'arkkityypit'. PP-esitys toimitetaan kaikille jäsenille sähköisesti. Esityksen jälkeen kuultiin vielä tiivis tietoisku Helkan uudesta blogista. Jäsenyhdistykset kutsuttiin mukaan laatimaan blogikirjoituksia, esim. omasta toiminnastaan tai kaupunginosistaan (Helkan blogiohje löytyy tästä linkistä). Viralliset syyskokousasiat käsiteltiin klo 18.00 alkaen. Paikan päälle tulleille jaettiin tietenkin myös perinteiset joulukukat, joilla Helka haluaa kiittää aktiivejaan toimintavuoden päätteeksi!

(Kuvassa "Vuoden teko 2019" -tunnustuksen jako, henkilöt vasemmalta oikealle:
Job'd -nuoret Susanna Halonen ja Jeesi Kalombo, Job'd-koordinaattori Sami Komppula kunniakirjan kera ja oikeassa laidassa Helkan pj Hanna-Kaisa Siimes)

Vuoden teko 2019 tunnustuksenjako

 

(Kuvassa Arttu Antila ja Christa Sallasmaa esittelevät Helka-kyselyn tuloksia)

Helkan syyskok 2019 Helka kyselyn esitt

Perinteiset kevätsiivoustalkoot järjestetään Helsingissä jälleen 1.4.- 1.6., jo 35. kerran! Talkoissa siivotaan kaupungin yleisiä alueita (esim. metsiköitä, puistoja, tien pientareita, rantoja tms.). Kokoa porukka ja lähde mukaan siivoamaan yhdessä oma lähiympäristö kesäkuntoon!

Ilmoittautuminen talkoisiin tapahtuu (ma 18.3. alkaen) kaupunkiympäristön asiakaspalveluun p. 09 310 22111 ma-to klo 8.15-16 ja pe klo 10-15. Tai käymällä paikan päällä ilmoittautumassa, os. Sörnäistenkatu 1. Ilmoittautumisen yhteydessä saa yhteystiedot talkooyhdyshenkilölle, joka huolehtii mm. säkit ja roskapihdit paikalle sekä hoitaa roskien noudot. Talkooaika on 1.4 – 1.6.

Varsinainen talkootiedote tarkempine ohjeistuksineen löytyy oheisesta linkistä.
Lisätietoa, mm. printattavat talkootiedote-pohjat oheisen linkin kautta.

Yhteyshenkilö ja lisätietoja: vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela, p. 040 719 0824 tai etunimi.sukunimi@hel.fi (tai puistokummit@hel.fi)

kevatsiiv talkoot 2018 kuvitus

Helsingin kaupungin stadiluotsitoiminta on saanut vuoden 2019 demokratiatunnustuksen! Sen myöntää vuosittain valtiovarainministeriön koordinoima Avoin hallinto-hanke. Demokratiatunnustus myönnetään demokratiaa ja hallinnon avoimuutta edistäneille julkisen hallinnon toimijoille tai organisaatioille. Demokratiatunnustus myönnetään yhdelle valtion ja yhdelle kunnan toimijoille/organisaatiolle. Lämpimät onnittelut kaikille stadiluotseille tunnustuksen johdosta!

Helsingin kaupungin stadiluotsitoiminta sai kunnan demokratiatunnustuksen ja valtion demokratiatunnustus myönnettiin Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn AKU-hankkeelle. Nyt neljättä kertaa myönnetty tunnustus jaettiin Demokratiapäivässä ke 9.10. keskustakirjasto Oodissa. Tunnustukset jakoi kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero.

Ehdotus stadiluotsitoiminnan huomioimiseen demokratiatunnuksella on lähtöisin Helka ry:ltä. Kaupunginosa-aktivismin toimintaympäristön muutoksia kartoittavassa Helkan kyselyssä (2019) stadiluotsien toiminta sai paljon myönteistä palautetta jäsenyhdistyksiltä. Stadiluotsit opastavat kaupunkilaisia omaehtoisen toiminnan, esimerkiksi paikallisten tapahtumien, järjestämisessä. Heillä on ollut erittäin asukaslähtöinen asenne ja toiminta on lähtökohtaisesti asukkaita voimaannuttavaa ja eriarvoisuutta torjuvaa. Toiminta edistää myös paikallista verkostoyhteistyötä.

Merkillepantavaa on, että idea stadiluotseista on alunperin lähtöisin kaupunkilaisilta itseltään. Se syntyi kaupungin järjestämillä osallistumisen kehittämispäivillä muutama vuosi sitten (fasilitoitujen ryhmätöiden tuloksena). Laaja joukko kaupunkilaisia kannatti erityisesti tämän idean toteuttamista Helsingin uudistuvan osallisuusmallin yhteydessä. Stadiluotsitoiminta käynnistyi v. 2018, jolloin kaupunkilaisten osallisuutta edistämään palkattiin seitsemän stadiluotsia (kaupungin seitsemään suurpiiriin).
Lisää stadiluotsitoiminnasta https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/vaikuttamiskanavat/osallisuus-ja-vuorovaikutusmalli/Stadiluotsit/

Kuvassa Helsingin stadiluotsit vasemmalta: Pauli Saloranta, Outi Rissanen, Ella Tanskanen, Antti Sarpo - välissä ministeri Sirpa Paatero ja asukasyhteistyöpäällikkö Titta Reunanen - ja edelleen stadiluotsit Belinda Barbato, Silja Lindblad ja Jarkko Laaksonen (kuva Helka ry)
Stadiluotsit Oodissa 2019

Helsingin osallistuvan budjetoinnin prosessi jatkuu Omastadi -alustalla! Parhaillaan on käynnissä suunnitelmien täydentämisen vaihe. OmaStadi -alustalle on kaupunkilaisten marras-joulukuussa 2018 tekemistä ideaehdotuksesta nyt muokattu suunnitelmia, joita on mahdollista vielä työstää eteenpäin, aina 6.4. saakka.
Klikkaa suunnitelmiin linkistä https://omastadi.hel.fi/

Suunnitelmiin on mm. yhdistelty samankaltaisia aiheita sisältäviä ehdotuksia. Suunnitelmat on kirjattu esiin OmaStadi.hel.fi -palveluun, jossa niitä voi seurata ja kommentoida siis 6.4. saakka. Sen jälkeen suunnitelmia ei voi enää täydentää. Prosessi jatkuu sen jalkeen seuraavaan, eli kustannusarviovaiheeseen. Sen aikana kaupungin asiantuntijat tekevät yhteisesti kehitetyille suunnitelmille kustannusarviot.

Kaupunkilaiset pääsevät syksyllä 2019 äänestämään suunnitelmista ne, joiden toivotaan etenevän toteutukseen. Toteuttamiseen käytetään yht. n. 4,4 miljoonaa euroa.   

omastadi kuvituskuva

Kaupunginosayhdistystoimijoiden syksyinen verkostoitumistilaisuus, Puheenjohtajapalaveri, järjestettiin tänä vuonna 3.9. (klo 17-19) keskustakirjasto Oodin toisen kerroksen "Kuutio" -tilassa. Paikalla oli lähes 40 osallistujaa (mukaan lukien alustajat). Illan pääaiheita olivat kaavavaikuttaminen ja verkkoviestintä. Puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes ja toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka toivottivat osallistujat ja alustajat tervetulleiksi. Ilta jatkui tämän jälkeen lyhyillä alustuksilla ja kahvituksella.

Stadiluotsit Outi Rissanen ja Belinda Barbato kertoivat aluksi lokakuisesta osallistuvan budjetoinnin äänestyksestä. Sen jälkeen KYMP:in (eli Helsingin kaupunkiympäristön toimialan) vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen selosti vuorovaikutuksen uusia suuntia. Tämän jälkeen toiminnanjohtaja luki läpi ympäristöneuvos Matti Laition lyhyet terveiset ympäristöministeriön maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) uudistuksen etenemisestä. Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -verkoston ajankohtaisterveiset kuultiin verkoston aktiivilta, Katri Penttiseltä. Lopuksi vielä tiedottaja Satu Toivonen kertoi kaupunginosien ja kaupunginosayhdistysten verkkoviestinnän mahdollisuuksia.

Tietoiskujen jälkeen siirryttiin kahteen ryhmäpöytään käymään vertaiskeskusteluja ja vaihtamaan kokemuksia. Kaavavaikuttamisen teemapöytää veti Artova ry:n kaupunginosa-aktiivi Anders Jansson ja KYMP:istä mukana keskustelemassa olivat Tiina Antila-Lehtonen ja vuorovaikutustiimin vetäjä Taika Tuunanen. Toisessa teemapöydässä vaihdettiin näkemyksiä kaupunginosien verkkoviestinnästä Satu Toivosen johdolla. Vertailussa olivat mm. kaupunginosien kotisivut ja someviestintä. Lopuksi pöytien keskusteluista kuultiin vielä lyhyet yhteenvedot. Tilaisuuden alustuksiin ja ryhmäpöytien tiiviisiin yhteenvetoihin voi tutustua oheisten pdf-muotoisen linkkien kautta:

Linkki stadiluotsien Outi Rissanen ja Belinda Barbato esitykseen
Linkki vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtosen esitykseen
Linkki ympäristöministeriön MRL-uudistuksen tilanteeseen
Linkki Katri Penttisen ajankohtaiskatsaukseen Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -verkostolta
Linkki tiedottaja Satu Toivosen alustukseen kaupunginosien verkkoviestinnästä
Linkki kaavavaikuttamisen ryhmäpöydän yhteenvetoon
Linkki verkkoviestinnän ryhmäpöydän yhteenvetoon

Kiitokset kaikille paikalle saapuneille aktiivisesta osallistumisesta ja mielenkiinnosta!

Helkan pj paltsu 03 09 2019

Lauantaina 2.2.2019 klo 10–16.30 järjestettävä Vapaaehtoisjohtamisen peruskurssi on tarkoitettu kaikille uusille vapaaehtoisjohtajille, hallituksen jäsenille, työryhmien vetäjille ja muille vapaaehtoistoimintaa organisoiville henkilöille. Teemaa lähestytään sekä vapaaehtoistoiminnan johtamisen (volunteer management) että vapaaehtoisten johtamisen (volunteer leadership) näkökulmista. Tavoitteena kartoittaa aihepiiriä yleisemmin sekä myös innostaa kehittämään omaa johtajuutta. Kurssipaikka on Fingo ry:n (entinen Kepa) kokoushuone Niili, Elimäenkatu 25-27 (5. krs) Vallilassa. Osallistumismaksu on 45€/osallistuja (tietyt ryhmät oikeutettuja 25% alennukseen, ks. tarkemmin ilmoittautumissivulta).

Koulutuksen sisältö:
- Orientaatio: Mihin vapaaehtoisjohtajuutta tarvitaan?
- Vapaaehtoistoiminnan organisoiminen – Volunteer management (Tehtävien suunnittelu, vapaaehtoisten rekrytointi, perehdytys, sitoutumisen tukeminen)
- Vapaaehtoisten johtaminen – Volunteer leadership (Vapaaehtoisjohtaminen ihmisten kannustamisena ja ohjaamisena)
- Kurssi hyödyntää "10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan" -kirjaa. Sen voi tilata erikoishintaan kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.
Kouluttajana toimii vapaaehtoisjohtamisen kouluttaja Virve Valtonen.

Ilmoittaudu su 27.1.2019 mennessä oheisen linkkisivun alaosasta löytyvän verkkolomakkeen kautta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen voi tiedustella vapaita paikkoja sähköpostitse osoitteella visio[at]opintokeskusvisio.fi

Kirjatilausmahdollisuus: ilmoittautumisen yhteydessä voi tilata "10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan" –kirjan erikoishintaan 12€ (norm. 15€ + postituskulut). Kirjan saa mukaansa kurssipaikalta. Kurssin järjestää Visio.

v e johtaminen kuvitus

Helka järjesti ma 17.6. klo 15.45 – 18.00 Asukastilat Helsingissä 2019 -seminaarin, joka keräsi vielä ennen juhannusta yhteen n. 55 asukastilatoiminnasta kiinnostunutta! Seminaarille tarjosi hienot puitteet Helsingin kaupungintalon uusittu aulatila. Tilaisuudessa julkistettiin Helkan "Asukastilat Helsingissä 2019" -selvitys ja verkostoiduttiin.

Kahvituksen jälkeen, klo 16.00 alkaen, Helkan puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes ja toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka toivottivat osallistujat tervetulleiksi. Ensimmäisenä esityksenä kuultiin projektinvetäjä Christian Sannemannin yhteenveto Helkan asukasosallisuuden pienprojektiavustuksella toteuttamasta "Asukastilat Helsingissä 2019" -selvityksestä. Esityksen yhteydessä on mm. näkymä, jossa kaikki kaupungin asukastalot ja -tilat näkyvät kartalla. Sannemannin esityksen jälkeen Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan johtava sosiaaliohjaaja Vaula Walo kertoi kaupungin omien asukastalojen tilanteesta.

Seuraavaksi osallistujat kuulivat asukasaktiivien suulla neljä mielenkiintoista case-esimerkkiä kaupungin 'vapaan kentän' asukastiloista:
- Pikku Huopalahden asukastaloista kertoi Hanni Hyvärinen
- Vuosaaren Sjökullan torpasta kertoivat Eero Hilden ja Nina Ruuttu
- Tapanilan kylätilasta kertoi Mikko Alaja
- Kantsun Olohuoneen vaiheista (Kannelmäessä) kertoi Briitta Koskilehto.

Näiden jälkeen Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka kertoi osallistuvaan budjetointiin tulleista lukuisista asukastiloihin liittyvistä ehdotuksista sekä sähköisestä Varaamo-alustasta. Lisäksi kuultiin kaupungin tilojen avaamisen etenemisestä. Kirsi Verkan PP-esitys. Kaikki tämän vuoden aikana 12-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset pääsevät äänestämään osallistuvan budjetoinnin suunnitelmista syksyllä 2019. Toivotaan että asukastiloja koskevat suunnitelmat pärjäävät hyvin äänestyksissä!

Lopuksi toteutettiin pieni yhteiskehittelyrupeama sähköisen Pollev-alustan kautta pienryhmissä, muutamaan kysymykseen vastaten. Vastaukset tulivat näkyviin valkokankaalle sitä mukaa kun osallistujat ryhmissä kirjasivat niitä sähköiseen sovellukseen. Vastauksia oli myös mahdollisuus peukuttaa. Nämä vastaukset liitetään myös asukastilojen selvitysraportin yhteyteen. Christian Sannemannin koostama lopullinen selvitysraportti löytyy oheisen linkin kautta. Samaan paikkaan asetetaan jatkossa esille myös muuta asukastaloihin ja -tiloihin liittyvää aineistoa.

Linkit Facebookissa toimiviin helsinkiläisten asukastalotoimijoiden ryhmiin:
Asukastilojen ja asukastoiminnan yhteistyöryhmä
Helsingin kaupungin asukastalojen puolesta -verkosto

Miksi ja mihin asukastiloja tarvitaan Helsingissä?

Helsingin kaupunginosien asukkaat tarvitsevat tilaa yhteiseen toimintaan omilla asuinalueillaan. Tiloja tarvitaan mm. merkityksellisiin kohtaamisiin ja uusien ideoiden ja yhteistoiminnan synnyttämiseen. Niitä tarvitaan myös saavutettavaan harrastamiseen ja omaehtoiseen toimintaan. Tarve asukastiloille ja kohtaamispaikoille Helsingin kaupunginosissa on voimakkaasti kasvava.

Paikallinen yhteisöllisyys vahvistuu kohtaamisen ja yhdessä tekemisen mahdollistavissa paikoissa, kaikille avoimissa kokoontumistiloissa. Tiloissa tapahtuva matalan kynnyksen taloudellisesti ja sosiaalisesti saavutettava harrastaminen vähentää eriarvoisuutta. Lisäksi paikallisesti syntyvä ja leviävä yhteistoiminnallisuus synnyttää uusia ideoita ja ehkäisee syrjäytymistä.

Lisätietoja: Pirjo Tulikukka, Helkan toiminnanjohtaja, pirjo.tulikukka[at]helka.net

 

asukastila semmakuvitus 2019

Kuvassa Arabianrannan asukastila Kääntöpaikka (kuva pirjo Tulikukka)

Helkaan valittiin uusi puheenjohtaja syyskokouksessa 27.11.2018! Neljä vuotta puheenjohtajana toiminut Veijo Lehto jätti luottamustehtävän ja uudeksi puheenjohtajaksi, 2019 kalenterivuoden alusta alkaen, valittiin yksimielisesti Vuosaari-Seuran puheenjohtajana toiminut Hanna-Kaisa Siimes.

Siimeksen sydäntä lähellä ovat kaupunginosayhdistystoiminta ja asukasvaikuttaminen sekä kaupunginosien erityispiirteiden ja elinvoimaisuuden vaaliminen. Helkan hallituksen puheenjohtajana hän haluaa edistää Helkan mahdollisuuksia tukea kaupunginosayhdistysten toimintaa ja tuoda yhteen uudenlaista kaupunkiaktivismia ja uusia osallistumisen tapoja. Helka toivottaa Onnea ja menestystä uudelle puheenjohtajalle tehtävässään!

hk siimes helkan uusi pj