Helka

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry

Helka / Projektit / Päättyneitä / Kansalaiskanava / Kansalaiskanavan tarina

Kolme kertomusta kokemuksista Kansalaiskanavan kapteenina

Kansalaiskanavaa luotsasi hankkeen eri vaiheiden aikana kolme projektipäällikköä: Maija Sipilä, Riikka Henriksson ja Anna Kanervo. Ohessa projektipäälliköt kertovat tarinansa Kansalaiskanava-hankkeen vetäjinä ja valottavat kokemuksiaan ja tuntemuksiaan hankekaudelta.

Toimintamallia rakentamaan - seutuyhteistyötä ruohonjuuritasollekin!

Maija Sipilä, 08/2005-06/2006:

dsc00654_maija.jpgSyksyllä 2005 tein Kuntaliitossa koostetta käytännöistä, joilla eri kunnissa on pyritty tekemään kuntalaisten osallistumisesta entistä toimivampaa. Pohtiessani, miten kerättyä tietoa voitaisiin hyödyntää, ilmaantui mahdollisuus tarttua vuorovaikutuksen toimintamallin rakentamiseen pääkaupunkiseudulle. Helka ry ei olisi voinut ojentaa projektipäällikön saappaita parempaan aikaan. Kansalaiskanava - seutuyhteistyötä paikallistasolla - hanketta luotsaamaan järjestäytyi joukko kiinnostuneita ihmisiä. Johtoryhmän, ohjausryhmän, mediakonsultin ja projektitiimin keskusteluissa jäsentyi vähitellen käsitykseni siitä, miten projektisuunnitelman tavoitteita voisi kääntää käytännön toiminnaksi. Olin valtaisasta työtehtävästä äärimmäisen riemuissani. Samalla sen mittavuus rehellisesti hirvitti.

Osallistumisen paikkaa etsimässä

Riikka Henriksson, 08/2006-04/2007:

dsc00451_riikka.jpg Hanke oli hyvässä vauhdissa, kun astuin projektipäällikön saappaisiin elokuussa 2006. Suunnitelmien perusteella oli tehty erilaisia avauksia, joiden jatkaminen oli pääasiallinen tehtäväni ensimmäiset kuukaudet. Lisäksi aikaa kului hankkeeseen tutustumiseen sekä niiden suunnitelmien toteuttamiseen konkreettisin toimin, joita ei vielä ollut aloitettu. Pikkuhiljaa kuitenkin löytyi myös ”Riikan tapa” tehdä hanketta eli avauksia ja suunnitelmien muokkaamista omaan suuntaan.

Vastauksia ja kysymyksiä seutuosallistumisesta

Anna Kanervo, 04/2007-01/2008:

anna_naama.jpg Oma Kansalaiskanava-tarinani alkoi syyskuussa 2006, kun kuulin tulleeni valituksi hankkeen projektityöntekijäksi. Pääsin aitiopaikalta tutustumaan monitoimijaiseen kehittämistyöhön. Hankkeen vetovastuu siirtyi minulle huhtikuussa 2007. Tämä oli melko kivuton tapa aloittaa projektipäällikön tehtävät, kun hanke oli tullut tutuksi jo aiemmassa tehtävässäni. Edellisten projektipäälliköiden jalanjälkiä oli myös helppo lähteä astelemaan, kun polkua oli tasoitettu erinomaisesti!