Helka

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry

Helka / Huomionosoitukset

Helkan myöntämät huomionosoitukset

Kotiseutu- ja kaupunginosayhdistystyössä ansioituneille henkilöille voidaan esityksen perusteella myöntää huomionosoituksia. Esityksen tekee kaupunginosayhdistys ja se osoitetaan Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n hallitukselle (Helkan tunnustusmerkki, hopeinen tai kultainen Pro Helsinki-ansiomerkki, Helkan kunniakirja).
Esityksestä tulee käydä ilmi henkilötiedot, henkilön toiminta kotiseudun hyväksi, mahdolliset erityisansiot sekä aikaisempi palkitseminen kotiseututyössä.

*   *   *   *   *   *

Helkas utmärkelser

Personer med meriter inom stadsdels- och hembygdsarbetet kan enligt förslag beviljas utmärkelser. Förslaget görs av en stadsdelsförening och det adresseras till styrelsen av Helsingin kaupunginosat ry (Helkas förtjänsttecken, Pro Helsingfors -förtjänstmärke i silver eller guld, Helkas hedersdiplom).
Av förslaget bör personinformation, personens verksamhet för hembygden, möjliga särskilda förtjänster samt tidigare utmärkelser inom hembygdsarbetet framgå.

Kultainen Pro Helsinki -ansiomerkki

Kultainen Pro Helsinki -ansiomerkki on Helkan korkein tunnustuksenosoitus

Se myönnetään tunnustuksena Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n tai sen jäsenyhdistyksen hyväksi suoritetusta pitkäaikaisesta (noin kymmenen vuoden) aktiivisesta ja ansiokkaasta työstä. Ansiomerkki voidaan myöntää myös henkilölle, joka on järjestäytyneen kotiseutu- ja kaupunginosayhdistystyön ulkopuolella toiminut merkittävästi helsinkiläisen kotiseututyön hyväksi.

Hopeinen Pro Helsinki -ansiomerkki

Hopeinen Pro Helsinki -ansiomerkki myönnetään 7 - 8 vuoden aktiivisesta ja ansiokkaasta toiminnasta kaupunginosatyössä. Hopeinen Pro Helsinki-ansiomerkki otettiin käyttöön vuonna 2002. Ansiomerkin mukana toimitetaan kunniakirja. Merkin lunastushinta on 100 euroa.

Helkan tunnustusmerkki

Helkan tunnustusmerkki voidaan myöntää vähintään 3 - 5 vuoden aktiivisesta toiminnasta kaupunginosayhdistyksessä. Esitys tehdään Helkan hallitukselle. Merkin lunastushinta on 42 euroa. Merkin mukana toimitetaan Helkan kunniakirja. 

Helkan kunniakirja

Helkan kunniakirjan ulkonäköä ja jakokäytäntöä uudistettiin v. 2008. Aiemmin kunniakirjoja jaettiin ainoastaan ansiomerkkien yhteydessä, mutta nyt kunniakirjaa voi hakea Helkalta itsenäisenä huomionosoituksena. Kunniakirjan yleisilme on vaalea ja se on valmiiksi kehystetty (valkoiset kehykset + lasi, koko 30 cm x 30 cm). Kunniakirjan lunastushinta on 20 euroa kappaleelta kehyksineen, joten se on yhdistyksille aiempaa edullisempi tapa muistaa jäsenaktiivejaan. Näin tunnustusta voidaan myös jakaa useammalle yhtä aikaa. Ansiomerkkien saajat saavat merkin kera kunniakirjan entiseen tapaan veloituksetta.

Suomen Kotiseutuliiton merkit

Suomen Kotiseutuliiton hallitus myöntää Suomen Kotiseutuliiton harrastusmitalin ja kotiseututyön ansiomitalin. Merkeistä, niiden hinnoista ja myöntämisperusteista saa lisätietoja numerosta 612 6320 sekä kotisivuilta osoitteesta www.kotiseutuliitto.fi